Q&A: Ammebh

Spørgsmål om køb af ammebh er noget af det, vi oftest får i Strut. Derfor kommer nu en hurtig (og forhåbentlig overskuelig!) guide til ammebh’ernes univers.

ammebh'er q and a

Kan jeg købe en ammebh, inden jeg har født?

Ja. Det kan du godt, og det er en god idé at have en enkelt bh, som du kan bruge i den allerførste tid. Som tommelfingerregel anbefaler vi, at du venter med at investere i en ammebh indtil du har under en måned til termin. Vi anbefaler altid, at du vælger en model, der kan ‘vokse’ med dig. Det gælder bl.a. alle vores sømløse bh’er. Du kan for eksempel starte med en rar og blød basismodel fra BOOB, Milker eller Carriwell. Eller vælge en med mere støtte i vævningen, som fx Carriwells sømløse bh med gelebøjle eller padding Sugar Candy fra Cake Lingerie er både sømløs og særligt god til den store barm, der kræver support.

Du skal vælge en bh, der sidder til og hvor skålen passer – men der skal samtidig være plads til at brysterne kan vokse.

Undtagelsen er, hvis du med 3-4 måneder til termin er vokset ud af ALLE dine bh’er, eller hvis bøjlerne i dem generer dig. Så kan du med fordel købe en blød, fleksibel ammebh. Det er dog svært at spå om, hvorvidt du kan passe den, når mælken løber til.

Hvor mange ammebh’er har jeg brug for?

Start med en enkelt. Vent med at investere i flere til mælken er løbet til og du er igang med at amme. Det er spild af penge at købe et lager på 5 bh’er, der alligevel ender med ikke helt at passe godt nok efter fødslen.

For nogle er det nok med et par bh’er – evt. en i sort og en i hvid. Andre har behov for eller lyst til flere muligheder. En ammetop, der er en undertrøje med indbygget bh, er en rigtig god løsning til dig, der gerne vil bruge dine ‘almindelige’ t-shirts eller bluser igen – eller dig, som er lidt kuldskær. Nogle ammetoppe er bløde og lette. Andre sidder tæt og giver støtte indtil dine mavemuskler har fået en chance for at komme på plads igen!

Når du er godt igang med at amme, har du måske lyst til en ammebh, der mere ligner en almindelig bh. Det kan fx være en bh med bøjle fra Cake Lingerie. Her er mulighed for at få formstøbte modeller og blondebh’er, der både er smukke og funktionelle.

Hvilken ammebh er bedst?

Den bedste ammebh er den, der passer til dig og støtter, hvor du har brug for det! De sømløse modeller er generelt rigtig gode og meget behagelige. (Bemærk: der er lidt mindre støtte i modellerne fra Milker og BOOB. Hvis du har behov for mere støtte, skal du gå efter Carriwell eller Cake)

Har du en stor cup-størrelse og en lille omkreds (hvis du for eksempel er en 70F), så vil en bh-type med fast størrelse sandsynligvis fungere bedre for dig. Her er det muligt dels at gå langt op i cup-størrelse (nogle af modellerne går op i en M-skål) og dels at få en omkreds fra str. 65-85.

Prøv dig frem og mærk efter, hvad der føles bedst for dig. Hvis du kommer forbi Strut for at finde bh’er, så er både baby og barnevogn velkomne, og vi hjælper gerne. Både med at finde den rette bh og holde baby. Eller hente vand, hvis der skal indlægges en ammepause undervejs.

Er der andet, jeg skal vide?

Det er en rigtig god idé at investere i vaskbare ammeindlæg. I en gennemsnitlig ammeperiode vil du bruge 3000 engangsammeindlæg, og det bliver en dyrt. Desuden er papir hårdt for sart og øm hud, og der kan sidde ‘fnuller’ fast i brystvorten. Vælg som udgangspunkt et enkelt sæt ammeindlæg. Vi anbefaler uld/silke-indlæg. Silke er det absolut rareste at have ind mod øm og sart hud og har antibakterielle egenskaber. Uld er med til at holde barmen lun og mindsker risikoen for brystbetændelse. Ligesom med ammebh’er kan du altid supplere op, når du finder ud af, hvad dit behov er.

Hvis du oplever, at dine brystvorter bliver meget ømme og får rifter, så kan en helende salve også være værd at investere i. Struts egen Nipple Cream er udviklet af Vølve, der er på Tænks liste over producenter uden hormonfarlig kemi, og indeholder sheasmør, lanolin og bivoks. Intet andet. Derfor er det heller ikke nødvendigt at vaske den af inden du lægger baby til.

Vil du læse meget mere om graviditet, barsel, amning, fødselsforberedelse og mode med strutmave? Så følg Strut på Facebook, via Bloglovin eller på Instagram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation

%d bloggers like this: