Kulturnat for Strutmaven og for baby

voksenbadge_2013Fredag d. 11. er der kulturnat i København, og jeg glæder mig til at opleve nye sider af min by, hemmelige steder og skæve vinkler. Og så i øvrigt gå rundt i mørket hånd i hånd med ham, jeg elsker. Heldigvis bliver det jo efterhånden hurtigt mørkt, så i år kan Kaja også være lidt med inden det er sengetid.

Hvis du har en lille baby (eller et større barn) og endnu ingen faste sengetider, så er det noget lettere at komme rundt til de forskellige venues, så er det bare frem med barnevognen eller – endnu lettere! – på med viklen og afsted.

I år er der mere end 700 arrangementer fordelt over hele byen, og det er jo nok til at tage pusten fra enhver, så jeg har plukket lidt af mine favoritter ud til inspiration – jeg har fundet noget, der nok er bedst kun for voksne – og noget, hvor du kan have baby med.

Kulturnat for Strutmaver

Jeg er 50% bornholmer, og derfor på forhånd positivt indstillet over for Danmarks klippeø, men jeg vil alligevel anbefale at besøge Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. De har nemlig Bornholmsk-tema og byder på bornholmske delikatesser. Og en snack kan de fleste strutmaver nok godt bruge undervejs i Kulturnattens program.

Der er særlig adgang til Kongens Have – jeg ville tage min elskede i hånden og opleve den gamle have after dark. Mon ikke der er gode muligheder for at kysse i mørket, mens lyskegler svæver over himlen over Botanisk Have, Østre Anlæg og Kongens Have.

Jeg ville også gå videre gennem Kongens Have mod Statens Museum for Kunst, hvor der er gratis adgang til den fine Blomster og Verdenssyn-udstilling, og hvor du kan opleve 700 års kongelig kunst.

Hvis du skal hvile benene, så kan du få et gratis lift med cykeltaxa fra Skuespilshuset.

Der er Glaskunst, mystik og kærlighed hos Troldekugler, hvor du kan få varmen mens smykkekunstneren arbejder med det levende materiale.

Hør jazz i Bredgade og brug resten af aftenen på at se, hvad natten bringer – jeg synes tit, de skønneste oplevelser kommer, når man giver sig tid til at vandre rundt uden fast mål.

Kulturnat for baby

Hjerter i kulturnatten finder du på Amager – og jeg har endnu ikke mødt den baby, der ikke holdt af musik. korte, musikalske indslag i børnehøjdeMusik

Du kan også Rejse mod Nord på Dansk Arkitektur Center, hvor der er en skov midt i byen, muligheder for at lege med LEGO og komme på en Grønlands-ekspedition i havnen.

Tumletid kan I få hos Miljøministeriet, der bygger en forhindringsbane af skovens materialer midt i byen – og den er til både store og små.

I kan også få gode historier til Højtlæsning på biblioteket.

Ses vi derude?

straekvikle

… du er i øvrigt altid velkommen i butikken på Fælledvej for at få hjælp og vejledning til at bære baby i vores hybridvikler. De kan bruges både til den helt nyfødte, til den større baby og helt op til tumlingen på 14 kg.

Med hænderne fri og baby puttet trygt ind mod dig (eller din kæreste) er du godt rustet til at komme let rundt i Kulturnatten uden at skulle have barnevognen med.

 

Vil du læse meget mere om graviditet, barsel, amning, fødselsforberedelse og mode med strutmave? Så følg Strut på Facebook eller via Bloglovin’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation

%d bloggers like this: