Pas på baby i varmen

Det er blevet sommer, og det er skønt med varme og strålende sol, når du er ude at gå med barnevognen (i al fald noget sjovere end stiv kuling og slud!) Men det betyder også, at solen skinner lige ned i babys ansigt, og gør det svært for den lille at falde i søvn. Og er der ikke også noget med, at små børn slet ikke bør opholde sig i direkte sol?

Jo, og derfor skal du også tænke over, hvordan du bedst skærmer baby mod solens stråler og varme. Den lille kan nemlig slet ikke temperatur-regulere (fx ved at svede) så godt som du kan. Normalt er vi i Strut ikke typerne, der synes, vi skal bestemme, hvad du gør med din baby – det er trods alt dig, der ved bedst. Vi kommer gerne med vores erfaringer og råd, hvis du spørger – og så kan du tage, hvad du kan bruge! Men lige her handler det om sikkerhed – så bær for denne ene gangs skyld over med vores let løftede pegefinger.

Det er en nem løsning, med lad nu være med at dække barnevognens åbning til med en stofble eller et lille tæppe – det skærmer måske for solen, men forhindrer også luftcirkulation og ventilation af frisk ilt – og det betyder, at barnevognen på ikke særligt lang tid kan blive rigtig varm. Faktisk kan temperaturen stige med 10 grader på bare 10 minutter. Det har små børn slet ikke godt af. Læs mere HER (i øvrigt gælder det samme for særligt de helt tætte regnslag, men faktisk også myggenet)

Brug i stedet en parasol eller et ‘andenæb’, der passer til alle slags barne- og klapvogne, og som kan give skygge mod solen uden at lukke barnevognen til. Nåja, og så husk at stille barnevognen i skyggen, når den lille sover til middag i den. Selv med en solskærm bliver det alt for varmt, når solen bager lige ned.

andenæb parasol

Det giver næsten sig selv, at der simpelthen ikke kan komme luft ned til baby med den her ‘smarte’ og helt lukkede løsning. Vi anbefaler i stedet de såkaldte ‘andenæb’ der fås med UV50+ beskyttelse – bl.a. HER, men du kan også tit finde dem på Den Blå Avis. Parasoller er mere standardvarer og fås bl.a. HER eller i din lokale baby-gear-butik. Du kan helt sikkert finde en farve, der matcher din barnevogn.

PS: Det samme – bare endnu vigtigere! – gælder for biler. Lad aldrig nogensinde et lille barn sidde alene i en bil. Heller ikke selvom du bare lige skal ind og have 5 ting i Netto. Det er simpelthen al for farligt. Se denne simulerede video HER (men vær lige opmærksom på, at det altså ikke er for sarte sjæle. Jeg har stadig ondt i maven, selvom denne video heldigvis ikke er en virkelig situation)

Vil du læse meget mere om graviditet, barsel, amning, fødselsforberedelse og mode med strutmave? Så følg Strut på Facebook, via Bloglovin eller på Instagram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Thoughts on “Pas på baby i varmen

  1. Der kan blive vanvittigt varmt i sådan en barnevogn. Synes det er fedt, at der er termometer i de nye babyalarmer. Giver folk et hint om, hvor varmt der faktisk er.

    Husk også at der kommer enormt mange UV stråler igennem en hvid stofble. Så andre løsninger er bedre.

  2. Josefine on 03/06/2016 at 21:56 said:

    Okay nej det var sgu ikke for sarte sjæle!! Tudede på den virkelig brølende måde i tyve minutter efter den simulerede video af drengen i bilen. Det er så tragisk at nogen kan finde på at efterlade deres børn i bilen. Og så synes jeg i øvrigt det er ufatteligt hvor mange man ser på gaden der dækker barnevognen til med stofble! På trods af alle de advarsler om det😡

    • Ja, den er hård. Jeg kan heller ikke holde ud at se den. Og ja. Mange dækker vognene til – fordi de ikke er klar over, hvor uhensigtsmæssigt det faktisk er. Derfor vil vi så gerne være med til at udbrede viden om de gode alternativer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation

%d bloggers like this: