Månedens strutmave Anette

strutmave Juli

Månedens Strutmave her midt på sommeren er Anette på 25, der venter sit første barn med sin kæreste. De bor sammen med deres hund i Albertslund lidt vest for København. Hun satser på at nå, at hun når at blive 26 inden baby kommer – hun har nemlig fødselsdag d. 16. august, og den lille drengs termin er d. 24. august. Anette læser dansk og kommunikation på Københavns Universitet, og har også lige en eksamen i starten af august, hun skal nå. Hun blogger også på enlivsstilsblog.blogspot.dk

Både Anette og hendes kæreste ville gerne kende barnets køn på forhånd.
Jeg har hele tiden haft en fornemmelse af, at det var en dreng, selvom min familie mente, at det var en pige. Men jeg fik ret. Faktisk var vi til 2 scanninger hos Lille Københavner for at se baby og finde ud af kønnet, før 20-ugers scanningen på hospitalet.

Jeg planlægger at starte mit speciale til december, men nu må vi se, hvordan det kan lade sig gøre. Vi ved ikke helt, om min kæreste kan få barsel – barselsreglerne er ikke lige sådan at gennemskue, når den ene er studerende!

Hvem fortalte du først, at du var gravid – og hvordan?
Udover min kæreste, var min svigerinde den første, der fik at vide, at jeg var gravid. Resten af vores familie og venner fik først den gode nyhed efter de første 12 uger. Jeg var i tvivl om jeg overhovedet kunne blive gravid. Fra jeg var omkring 15 har jeg vidst, at jeg gerne ville være en relativt ung mor, forudsat at de ydre omstændigheder passede. Fx skulle jeg lige finde den rigtige mand! Heldigvis var alt bare helt rigtigt, da jeg mødte min kæreste – jeg har aldrig været i tvivl om, at det skulle være ham. Og han er helt enig.

Er der noget, der har overrasket dig ved at være gravid?
Jeg synes ikke rigtig, jeg er blevet særligt overrasket. Måske med undtagelse af, hvor dårligt, jeg havde det i starten med kvalme. Det kom fra den ene dag til den anden, og jeg kunne slet ikke spise noget. Jeg synes også, det er lidt mærkeligt at skulle forholde sig til de ekstra kilo og til de bredere hofter, men det følger jo med.
Jeg er ret forskellig fra min egen mor, så hende har jeg ikke rigtig kunne sammenligne mig med – derimod ser jeg meget ens ud i forhold til min farmor, da hun var på min alder. Men jeg kan desværre ikke snakke med min farmor om det – hun døde for mange år siden, da min far var 18. Jeg har også fået at vide, at min kæreste var en rolig baby, der mere møffede rundt end sparkede i maven – og i øvrigt var et meget nemt barn. Vores dreng er en møffer ligesom sin far, så forhåbentlig bliver han også et nemt barn!

Hvad er det bedste ved at være gravid?
Det dejligste er at mærke min lille dreng bevæge sig i maven. Og så er maven også skøn i sig selv.

Hvad er så det hårdeste ved at være gravid?
Det er de fysiske begrænsninger. Jeg kan ikke bare løbe efter toget eller lege vildt med vores hund. Det er også svært at erkende, at jeg har mindre energi end før, og at jeg ikke bare kan booke kalenderen.

Er der noget, der har været helt uundværligt for dig?
Bil! Jeg kører ikke til daglig, men de praktiske gøremål som for eksempel indkøb bliver noget lettere. Og så hjælper det også, at det er sommer. Det er noget lettere at smutte fødderne i et par klipklappere end at snøre støvler og sko. Det mest uundværlige er min kæreste. Han er så god til at tage sig af alt muligt. Bl.a. da vi skulle flytte – der klarede han det hele. Han er maler, så det er også dejligt, at babys værelse bliver sat professionelt i stand.

Hvad er det bedste, du har gjort for dig selv under graviditeten?
Jeg har gået til gravid-svømning i Vestbadet i Brøndby. Det har været meget positivt at møde andre i samme situation som en selv. Jeg er med i en terminsgruppe på minmave.dk, hvor vi alle bor på Vestegnen, og nogle af os har gået til svømning sammen. Det er skønt at bruge en time på at få rørt sig – og samtidig føle sig helt let i vandet.
Faktisk er jeg rigtig tryg ved vand, og har altid været det. Det har en beroligende effekt på mig, så jeg ønsker også at føde i vand – vi har talt om, at når vi skal køre til Herlev, så ringer vi på forhånd og beder dem om at fylde fødekarret på forhånd!

Jeg har endnu ikke gået til nogen egentlig fødselsforberedelse, men jeg har været til jordemoderkonsultation her i Strut og været rigtig glad for det. Det er rart at høre nogle af de ting, som ens egen jordemoder måske ikke har tid til at komme omkring. Jeg har også været til foredrag hos Smertefri Fødsel og har lånt bogen.

Drømmer du om 1, 2, 3 eller flere børn?
Jeg kunne enten godt tænke mig 1 eller 3 børn! Min kæreste vil gerne have mere end et barn, så nu ser vi, hvad vi ender med. Vi snakker om, at nu får vi en dreng, og så kan vi tage tvillingepiger næste gang.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at amme, men jeg er lidt nervøs for alle de mere eller mindre gode råd, der følger med til den tid.

Hvad er det bedste råd du har fået?
Min svigerinde har givet mig det bedste råd – NYD at være gravid og være til stede i det i stedet for at hele tiden tænke forud.
Et andet godt råd er mere til veninderne; mine veninder havde arrangeret et babyshower for mig som var en overraskelse – jeg troede, jeg skulle til min fars fødselsdag, men så var det i stedet mig, der skulle fejres. Jeg blev så glad og overrasket.

 

Svømning er en af de mindst belastende og rareste motionsformer, som du kan dyrke som gravid – og du må blive ved helt til vandet går! I Strut finder du altid badedragter særligt til gravide med plads til en voksende mave.

I Strut kan du løbende møde dygtige Krista, der er privatpraktiserende jordemoder. Næste gang er d. 31. juli, hvor hun kommer forbi fra 16-18. Hold øje med Struts Facebookside, hvor vi opretter begivenhederne.

Vil du læse meget mere om graviditet, barsel, amning, fødselsforberedelse og mode med strutmave? Så følg Strut på Facebook, via Bloglovin eller på Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: