Søde, sunde dadelkugler

Søde sager er skønne, men det gør heller ikke noget, hvis der er en smule næringsværdi i. Derfor er vi ret store fans af dadelkugler, der kan smages til i adskillige varianter og gøres mere eller mindre ‘syndige’. Der er også masser af gods i til at genopfylde ammedepoterne.

dadelkugler_zpsafea8105

Du skal bruge:

300 g dadler (uden sten)
25 g mandler
1,5 dl havregryn
1/2 dl ren kakaopulver
diverse ‘drys’

Udsten dadler og skær dem i mindre stykker. Mål de øvrige ingredienser af. Brug blender eller stavblender til at samle massen. Gør det evt i mindre portioner, for det er lidt hårdt arbejde for blenderen med dadlerne. Nogle grønthandlere har også tørret dadelpasta, som fungerer rigtig fint. Du slipper for arbejdet med at udstene og hakke, men det skal lige opblødes lidt inden det æltes.

Sæt massen i køleskabet en times tid – herefter kan du trille kugler i en passende størrelse. På billedet er det en skønsom blanding af lakrids-pulver, kokos, frysetørret rabarber og frysetørret hindbær, men du kan tilsætte nøjagtig de smage, du kan lide – og eventuelt overtrække kuglerne med en god, mørk chokolade, hvis det skal være ekstra syndigt.

Velbekomme!

Opskrift og billede lånt her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation

%d bloggers like this: