Månedens strutmave Gosia

Månedens strutmave er  Gosia på 31 år. Sammen med sin mand Kuno, ejer Gosia dansestudiet Happy Feet Studio i Nordvest.

Sammen underviser de i swingdansen Lindy Hop – en pardans fra 1940-erne som danses til swingmusik.

Goisa og Kuno venter en lille dreng som kommer i starten af april. Det er parrets første barn og de glæder os helt vild meget.


Var din graviditet planlagt?

Ja, den var helt klart planlagt. Vi ville egentlig gerne være startet tidligere, men det passede først nu. Vi blev gift i august 2016, efter at have været sammen siden 2010. I starten af 2017 fik vi vores flotte dansestudie, hvor vi kunne flytte vores allerede etablerede danseskole til, efter at vi havde måtte leje os ind i diverse kulturhuse i lang tid. Skolen voksede herefter hurtigt fra de dengang 200 elever til de nuværende 450 elever. Det tog meget af vores tid og energi at køre skolen og indrette studiet. Nu er vi heldigvis nået til et sted, hvor vores lokaler ser meget flotte ud, og vores business kører godt. Så nu har vi mere tid og overskud igen og føler os klar til at blive forældre.

Hvordan opdagede du, at du var gravid? Og hvem fortalte du det til først?

Vi fandt ud af at jeg er gravid da vi kom hjem fra en danseworkshop i Sverige i Juli der hedder Herrang Dance Camp. Under workshoppen kunne jeg godt mærke på min krop, at der var noget der føltes lidt anderledes end normalt – jeg følte mig lidt mere oppustet end sædvanligt i dagene op til min menstruation.
Jeg tog en graviditets-test i Sverige, men der viste den ikke noget (det var åbenbart lidt for tidligt). Da vi så kom hjem, gik jeg ud på toilettet og tog en ny test (fordi min menstruation var et par dage forsinket). Der kom to streger lige med det samme! Jeg blev lidt chokeret i øjeblikket (selvom det jo var planlagt) og råbte til min mand at han skulle komme hurtigt. Han nåede at blive helt forskrækket over hvad der var galt og kom løbende meget hurtigt, og spurgte “hvad sker der dog?”. Jeg pegede bare på testen og sagde: “Se her…”.
Min mand fortalte mig senere at han havde været så nervøs for at der var sket noget slemt, at han nåede at blive helt lettet, før betydning af de to streger ramte ham for alvor. Efter det første chok, var vi bare super glade. Vi brugte hele formiddagen på at snakke om alt muligt. Om hvordan vores liv nu kommer til at se ud, og hvordan det bliver at være forældre.
Vi ventede et par uger før vi fortalte vores forældre om det – det skulle lige synke ind for os selv før vi havde lyst til at dele nyhederne med andre. For selv når man har besluttet sig for at “nu vil vi gerne have et barn sammen” og aktivt prøver at blive gravid, er det stadig en stor overraskelse og en stor nyhed man lige skal vende sigt til. Sådan var det i hvert fald for os.
Vi fortalte vores forældre og min mands søskende, at vi venter os i graviditetsuge 10. Vi var til nakkefoldscanning i uge 13, hvor vi fik at vide at alt gik godt med barnet. Herefter fortalte vi resten af vores familie og vores tætte venner den store nyhed. Vi skrev også et opslag på vores Facebook profiler i uge 17, hvor maven begyndte at kunne ses, for at dele nyheden med resten af vores netværk. Vi underviser i dans både i Danmark og internationalt, og vi bliver hyret til events og workshops mange måneder i forvejen. Så det var en professionel beslutning at dele nyheden på Facebook, for at give besked til vores netværk om at jeg nok ikke kommer til at rejse og undervise så meget i den nærmeste fremtid.

Hvordan var reaktionerne fra dine omgivelser?

Vores forældre var helt op at køre da de hørte nyheden – de bliver alle bedsteforældre for første gang, så de er meget glade og begejstrede. Mine forældre bor i Polen, hvor jeg kommer fra. Flyturen til Krakow tager heldigvis ikke så langt tid og koster ikke så meget, så de har allerede sagt at de kommer til at besøge os og den lille meget.
Resten af familien og vores venner er også rigtig glade på vores vegne, og flere har sagt at de meget gerne vil stille op til babypasning når der er brug for det.
Vores danseelever siger at det er rigtig hyggeligt at kunne følge med i min graviditet og se min mave vokse fra uge til uge. De siger også, at det er en stor motivation for dem at se mig danse og være så aktiv, selv nu når jeg er i uge 33. For hvis en højgravid kvinde kan danse med selv når der kommer rigtig gang i den, så er der ikke nogle undskyldninger for andre 🙂
 

Er der noget, der har overrasket dig ved at være gravid?

Jeg blev overrasket over, at jeg kun fik meget få af de sædvanlige symptomer på graviditet.
Jeg fik næsten ikke kvalme, var ikke særligt træt eller svimmel, og havde heller ikke så mange cravings. Det var dejligt, men også lidt mærkeligt, fordi det betød at jeg først følte mig rigtig gravid da maven for alvor begyndte at vokse efter 1. trimester.
Her for et par uger siden blev babyen stor nok til at hans spark begyndte at gøre ret ondt (især når de rammer leveren…) og det var første gang jeg kunne mærke at det ikke kun er hyggeligt og dejligt at være gravid, men sommetider også lidt hårdt og trættende. Der er også mindre og mindre plads til min mavesæk, så jeg skal huske at spise mindre måltider end jeg plejede. Og så er der mindre plads i mine lunger, hvilket betyder, at jeg hurtigt bliver forpustet. Men jeg kan stadig blive ved med at være aktiv, og har stadig meget energi, hvilket jo bare er dejligt.
Så generelt har det ikke været så hårdt at være gravid som jeg havde forventet. Så håber jeg bare at vores lille dreng kommer til at være lige så nem når han kommer ud i verden, som han er nu 🙂

Hvad var det bedste ved at være gravid?

At kunne mærke livet i maven med de første små spark i ca. uge 22. Især nu, hvor man kan føle hans bevægelser meget tydeligt og prøve at gætte om det er et hoved, en numse, en fod eller en albue. Og så kan man også se bevægelser så tydeligt på maven!
Det er en vindunderlig oplevelse (og også lidt freaky). Det er så dejligt at kunne dele det med min mand -han holder ofte sin hånd på min mave og følger med i alt det der sker derinde. Eller han lægger sit hoved på min mave og lytter til den lille svømme rundt derinde.
Det var også dejligt at kunne se vores baby ved hjælp af en skanning – både de to obligatoriske på hospitalet, og de to ekstra som vi fik i en privatklinik (det er faktisk ikke så dyrt).
Det var ligesom et lille besøg i vores drengs første hjem, hvor vi kunne hilse lidt på ham. Til den sidste skanning kunne vi se at han havde meget travlt med at sutte på navlestrengen. Da navlestrengen er lidt glat, skulle han bruge både sine hænder og sit ene ben til at holde den inde i sin mund. Det var ret sjovt at se 🙂
 

Hvad oplevede du som det hårdeste ved at være gravid?

Fordi min graviditet er gået så nemt, er der ikke så mange ting der generer mig. Men en af de få ting jeg savner fra mit før-gravid liv, er at kunne drikke alkohol og spise sushi… Vi fik at vide at det er ok med et enkelt glas vin en gang imellem og en lille portion sushi fra en god sushi restaurant hvor man kan stole på deres madstandarder (dvs de fleste sushi restauranter i Danmark).
Men jeg glæder mig til at kunne komme tilbage til at drikke lidt vin eller øl og spise sushi når jeg har lyst til det, eller hvor jeg ikke behøver at tælle hvor meget koffein jeg har drukket per dag.

 

Er der noget, der var helt uundværligt for dig?

Min mands støtte. Han er altid meget interesseret i at lytte til mine oplevelser omkring hvordan min krop ændrer sig og hvordan det føles at have en lille voksende baby i maven. Vi taler både om hvor dejligt det er, men også om hvor overvældende det kan føles. Han er rigtig god til at berolige mig i de situationer, hvor jeg bliver stresset eller bekymret. For eksempel når babyen ikke bevæger sig så meget som den plejer, eller når den lille får hikke lidt mange gange i træk. Man kan virkeligt blive bekymret over alt muligt, især når man er gravid for første gang. Men min oplevelse har indtil nu været at man bare skal prøve at tage det roligt og give barnet en chance for at vise at det faktisk har det ok og alt er godt derinde -heldigvis.

Hvad er det bedste og det værste råd, du har fået?

Vi fik at vide, at det er en god ide at huske at have lidt kvalitets tid sammen før babyen kommer (fx. at tage i teatret, biograf eller på en god restaurant), for man kommer ikke til at have tid til det de næste mange måneder. Det gør vi så nu, og det nyder vi meget 🙂
Vi hørte også fra mange “sov så meget du kan før babyen kommer” – men det synes jeg er lidt fjollet, fordi man kan jo ikke gemme på søvn…
Noget andet vi har været rigtig glade for, var at besøge andre friskbagte forældre. Vi har mange venner der er blevet forældre det sidste år. Så vi har været på en rigtig “baby tour”, hvor vi besøgte dem allesammen og fik en masse gode råd. Nogle af dem havde også nogle ting de gerne ville give eller sælge videre, fordi deres børn ikke bruger dem længere. På den måde fik vi skaffet en barnevogn, en autostol, en hel masse babytøj og legetøj, hvilket jo alt sammen gør vores egne forberedelser meget nemmere.
Vi besøgte også vores venner der bor i Litauen og har en lille pige på 7 måneder – vi boede hos dem en hel weekend, og det var en super oplevelse at kunne følge deres liv fra morgen til aften, se både babyen og dem i forskellige situationer. Det gjorde, at vores forventninger om at være forældre er blevet mindre abstrakte og meget mere trykke og overskuelige. Vi kom hjem med endnu større forventningsglæde og kan nu næsten ikke vente på at møde vores lille søn og kunne dele vores liv med ham 🙂

Se Gosia og Kuno danse i semifinalen af Danmark Har Talent 2017.

Se mere om dansestudiet her.

 

Find den fine kjole Gosia har på på billedet her.

Har du lyst til at dele dine erfaringer med graviditet og være Månedens Strutmave? Så skriv lidt om dig selv til Stefani@strutshop.dk

Vil du læse meget mere om graviditet, barsel, amning, fødselsforberedelse og mode med strutmave? Så følg Strut på Facebook, via Bloglovin eller på Instagram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation

%d bloggers like this: