Månedens Strutmave Mie

Månedens Strutmave tilhører Mie, der bor i Valby med sin mand, venter sit første barn og har termin 31. august.

månedens strutmave august mie

Hvem fortalte du først om graviditeten?
Vi tog en positiv graviditetstest 4 dage før nytårsaften og havde derfor haft et par dage til selv lige at vænne os til tanken, inden vi skulle fejre nytår med et vennepar.
Vi ville hellere dele vores glæde med dem end skjule det og lyve om, hvorfor jeg ikke kunne drikke vin og champagne. Derfor fik de det at vide som de første – og vores forældre som de næste et par uger efter.

Hvad har været det mest overraskende ved at være gravid?
Jeg har haft en meget nem og problemfri graviditet, hvilket især har overrasket min mand, som regnede med at jeg ville blive både fysisk besværet af graviditeten og krævende…

Det hårdeste ved at være gravid, er…
… at skulle tage af sted på arbejde om morgenen med kvalme. Der glædede jeg mig bare til min barsel startede. Men heldigvis døjede jeg kun med kvalme i ca. 4 uger , så jeg slap heldigt, og har nydt de sidste måneder på arbejde.

Det dejligste ved at være gravid, er…
… at kunne mærke sparkene i maven! Det er både meget uvirkeligt, men også vidunderligt livsbekræftende. Det, og så at kunne se glæden i min mands øjne, da han også kunne begynde at se og mærke sparkene uden på maven, har været det dejligste.

Hvad har været uundværligt igennem graviditeten?
Mit køleskab! I starten af min graviditet blev jeg utilpas, hvis jeg ikke spiste med små intervaller.

Hvad er det bedste, du har gjort for dig selv under graviditeten?
At starte til yoga sammen med 15 andre gravide var helt fantastisk. Selvom jeg havde snakket med arbejdskollegaer og veninder om min graviditet, var det rigtig dejligt at møde nogen, der var lige præcis samme sted som mig mentalt. Og så havde vi to meget dygtige undervisere, som vidste en masse om graviditeter og fødsler, hvilket gør, at jeg nu føler mig bedre rustet til den forestående fødsel.

Hvilke forestillinger har du om dig selv som mor?
Det er svært at forestille sig, men jeg håber, at jeg bliver en kærlig og meget omsorgsfuld mor. Jeg kan til tider være et lidt utålmodigt menneske, så jeg håber, at det at blive mor kan få mig til at tage tingene i et lidt roligere tempo. Måske kommer det helt af sig selv med sådan et lille væsen, der kræver min fulde tilstedeværelse og sætter sin helt egen rytme for dagen.
Hvis du også døjer med kvalme ligesom Mie, så prøv evt. vores lækre, økologiske Expectation te. Den fås lige her – og kan også nydes som lækker iste i sommervarmen. Du kan finde opskriften og få inspiration til kolde sommerdrikke lige her.

Yoga er skønt og en virkelig god motionsform både før, under og efter graviditeten. Og hvis du ikke har et yogahold lige i nærheden, så kan du træne foran skærmen med mave eller med baby og en af vores yoga-DVD’er.

Psst! Hvis du kunne tænke dig at være Månedens Strutmave – eller hvis du kender den perfekte kandidat – så skriv til os på info @ mestforgravide.dk. Vi vil meget gerne høre fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: