Månedens Strutmave Carina

månedens strutmave

Månedens Strutmave tilhører Carina på 30, der bor på Østerbro med sin mand og deres 3-årige datter Alba. Carina er gravid i 32. uge med en lille pige.

Hvem fortalte du først om graviditeten?
De første, der fik det at vide, var vores forældre og dernæst vores venner. Ved begge graviditeter har vi fortalt den gode nyhed ret hurtigt til familie og venner, både fordi jeg har været hårdt ramt af kvalme, men også fordi vi gerne ville dele glæden – eller sorgen, hvis det skulle gå galt.

Desuden var det hurtigt tydeligt, at jeg var gravid her anden gang, og vi var derfor til en tidlig scanning, så vores datter (som var begyndt at spørge, hvorfor mor var blevet tyk på maven!) kunne få at vide, at hun skulle være storesøster.

Hvad har været mest overraskende ved at være gravid?
Det er dejligt så mange smil og positive kommentarer, man får fra fremmede. Men det er også pludselig ‘i orden’ for alle at kommentere på ens størrelse og vægt, bare fordi der er en baby i maven. Det er ikke nødvendigvis rart at få at vide, at man er ‘stor’ selvom man er gravid. Der er jo så mange andre måder at sige til den gravide, at man har bemærket hendes voksende mave.

Det hårdeste ved at være gravid…
… var helt klart (døgn)kvalmen de første knap 4 måneder af graviditeten! Særligt, når man har et barn i forvejen, der naturligt nok stadig kræver ens fulde opmærksomhed.

Det dejligste ved at være gravid er…
… forventningens glæde. Jeg glæder mig rigtig meget til at blive mor igen og denne gang at kunne dele det med Alba, som vil være ca. 3 1/2, når lillesøster kommer. Det dejligste under graviditeten er, når babyen sparker. Det er lige skønt hver gang.

Hvad har været helt uundværligt igennem graviditeten?
En vandflaske. Jeg har drukket rigtig meget under graviditeten, så en vandflaske har været uundværlig.

Hvad er det bedste, du har gjort for dig selv under graviditeten?
At give mig selv lov til at koble af og tage en middagslur en gang imellem. Jeg har skrevet speciale det seneste halve år, og min specialemakker (som også er gravid) og jeg har været gode til at give hinanden plads til at ‘være gravide’, snakke babysnak – og være trætte! Det har også været virkeligt skønt at gå til gravid-yoga hos Trine fra Yogini Yoga.

Hvad er det bedste råd, du har fået?
Det har nok ikke så meget været et råd som en opfordring. Det kom fra min mand, der mente, at jeg skulle lade være med at tænke så meget over oprydning, indkøb og huslige pligter og i stedet prioritere afslapning, så jeg stadig kunne være mor for min datter, når hun kom hjem fra institution, i stedet for at være fuldstændig udkørt efter en lang dag.

Et råd, som mange kom med under min første graviditet var, at vi skulle huske at nyde det hele. Både at være kærester inden babyen kom, men også at nyde hende, når hun kom. Det var så svært at forstå, hvad folk mente, og virkeligt svært at huske, da vi stod i det! Men jeg tror, jeg kan denne gang; klog af erfaring og fordi jeg ved, hvad de mente.

Hvis du ikke bor i nærheden af et yogahold, så kan du dyrke yoga hjemme i stuen; fx ved hjælp af denne DVD. I Strut er der også masser af yogatøj til voksende maver – og inspiration til yoga med baby.

Kan du, ligesom Carina, næsten ikke få nok at drikke? Hvad med at prøve en af vores lækre, økologiske teer som læskende iste i sommervarmen? Få inspiration her.

Psst! Kunne du tænke dig at blive Månedens Strutmave? Eller kender du en, hvis smukke mave fortjener at blive vist frem? Så skriv til os på info@mestforgravide.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: